Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Inscrivez-nous à notre newsletter

Maatschappelijk verantwoord ondernemen bij JBC

Als we zeggen dat we maatschappelijk verantwoord willen ondernemen, dan menen we dat ook! We ondernemen eerlijk, bewust, oprecht, met heel ons hart en zeker met respect voor mens en planeet. Daarom zoeken we constant naar nieuwe manieren om deze waarden in de praktijk om te zetten. Ook als de finish nooit in zicht is, is en blijft het een uitdaging die door heel de #JBCfamily wordt aangegaan.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen als modeketen, is dat geen contradictie? Kan een modeketen die geregeld haar assortiment opfrist wel écht maatschappelijk verantwoord ondernemen? Volgens ons kan het wel! Wij houden van mode, maar ook van onze planeet en de mensen die er op wonen. Stap voor stap proberen we de balans te zoeken tussen die drie. We vragen ons steeds opnieuw af; wat kan beter? We streven dus niet naar perfectie, want die is helaas onbestaand, maar gaan wel onafgebroken voor vooruitgang!

Wat dragen we hoog in het vaandel?

  • Een goede prijs-kwaliteit verhouding: geen wegwerpkledij bij JBC, maar items die je een tweede leven kan geven door ze bijvoorbeeld door te geven.
  • We hebben onze waardeketen in kaart gebracht en de risico’sgeïdentificeerd.
  • Met een planning willen we de risico’s in onze “supply chain” op een realistische manier aanpakken: welke zijn het meest urgent? Waar hebben we het meeste impact mee? Wat is het stappenplan om een bepaald doel te bereiken?

Perfect zijn we niet, maar wél kritisch voor én in alles wat we doen. Juist daarom is ondernemen met een hart bij ons een never-ending story!

Het integrale verslag van de beoordeling van ons lidmaatschap door de Fair Wear Foundation vind je in onze Brand Performance Check 2017. En in de toekomst? Dan willen we het nóg beter doen!

Meer weten over ons Duurzaam Ondernemen beleid? Download hieronder ons Social Responsibility Report van 2018:

Meer over maatschappelijk verantwoord ondernemen bij JBC?

Wil je graag nog meer te weten komen over onze initiatieven op vlak van duurzaam ondernemen? Lees dan zeker onderstaande artikels:

JBC houdt van mode én van onze planeet en de mensen die er op wonen. Jij ook?